X

ATENȚIE: Cine nu trebuie să consume brânză – Boala care este agravată de acest aliment

Brânza este peste tot. Vă puteți bucura de ea topită pe pizza, feliată pentru un sandwich sau presărată peste o salată. Și, deși poate fi adevărat că brânza conține o cantitate mare de grăsime, aceasta poate oferi unele beneficii surprinzătoare pentru sănătate.

Informații nutriționale

Brânza este cunoscută ca fiind un aliment întreg: un aliment cât mai aproape de forma sa naturală, cu o prelucrare minimă sau fără procesare.

Nutriția pe care o obțineți de la brânză poate varia foarte mult în funcție de tipul de brânză pe care îl mâncați – și cât de mult.

CITEȘTE ȘI: Specialiștii răspund: Poți consuma ouă, brânză și carne dacă ai colesterolul mare?

Nutrientii benefici prezenti in branza includ:

Beneficiile brânzei

Brânza făcută din laptele animalelor care sunt hrănite cu iarbă și conține acizi grași omega-3 și vitamina K-2, un nutrient pe care corpul nostru îl folosește pentru a coagula sângele. Cercetările au arătat chiar că produsele lactate precum brânza ne pot ajuta să ne păstrăm dinții sănătoși.

Menține sănătatea osoasă

Calciul și proteinele din brânză sunt excelente pentru construirea oaselor și mușchilor puternici. Pe lângă faptul că are un conținut foarte ridicat de calciu, brânza este, de asemenea, bogată în vitamina B, care este foarte bună pentru copii, femei (în special atunci când sunt însărcinate sau care alăptează) și persoanele în vârstă, pentru formarea și întărirea oaselor și cartilajului. Vitamina B din brânză ajută la absorbția și distribuția corectă a calciului.

Osteoporoza este în principal o boală deficitară cauzată de o deficiență de calciu (non-absorbție), ducând la o scădere a densității minerale osoase. Acest lucru se observă în special la femeile aflate la menopauză, persoanele în vârstă și copiii care suferă de malnutriție. Acest lucru poate fi tratat cu proteine, calciu și o dietă bogată în vitamine, notează Organic Facts.

Beneficii stomatologice

Brânza are un conținut foarte ridicat de calciu, primul și cel mai important lucru de care aveți nevoie pentru dinții puternici. În plus, are un conținut scăzut de lactoză. Acest lucru este benefic și pentru dinți, deoarece orice formă de zahăr (glucoză, maltoză sau lactoză) din alimente poate dăuna dinților.

Promovează creșterea în greutate

Brânza este un aliment excelent pentru a câștiga în greutate. Este plină de proteine, grăsimi, calciu, vitamine și minerale. Aveți nevoie de proteine pentru formarea și creșterea musculară, grăsimi pentru procesele pe bază de grăsimi din organism, calciu pentru oase mai grele și mai puternice și vitamine și minerale pentru îmbunătățirea funcției metabolice. Trebuie doar să mănânci multe dintre ele, să-ți faci exercițiile fizice și să dormi suficient.

CITEȘTE ȘI: Poți afla dacă brânza pe care ai cumpărat-o are amidon: Un ingredient obișnuit te poate ajuta

Nerecomandată persoanelor care suferă de hipertensiune

Sodiul și colesterolul sunt cele două elemente considerate în principal dăunătoare pentru hipertensiune arterială și persoanele hipertensive. În acest fel, brânza trebuie privită critic. Conținutul de grăsime al brânzei depinde foarte mult de calitatea laptelui, indiferent dacă este plin de grăsimi sau smântână. În general, cele bogate în grăsimi sunt mai populare, deoarece tind să aibă un gust mai bun. Dar, ținând cont de cererea publică și de preocupările legate de sănătate, brânza cu conținut scăzut de grăsimi este, de asemenea, introdusă pe piață.

Deși conținutul de sodiu al brânzei variază în funcție de cantitatea de sare adăugată în lapte înainte de formarea brânzei, acesta nu este niciodată suficient de scăzut pentru a fi recomandat persoanelor hipertensive, deoarece sarea este o parte inevitabilă a brânzei. În general, nu este recomandat persoanelor care suferă de hipertensiune arterială (hipertensiune arterială).

Deși brânza cu conținut scăzut de sodiu și cu conținut scăzut de grăsimi este utilă în reducerea homocisteinei, un agent care este adesea legat de bolile de inimă, acest fapt încă nu îl face recomandabil pentru persoanele hipertensive, mai arată Organic Facts.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro